lauantai 14. huhtikuuta 2007

Ekstra 1: Routajärvien koti

Jotkut teistä varmaan ovat huomanneet, että minulla on ollut aika pahoja ongelmia Solaniemen naapuruston kanssa (lisää asiasta löytyy Simpsakoiden peli- ja Radolan teknisistä ongelmista). Löysin tänään mahdollisen kiertotien saada naapurusto näkymään, mutta en tiedä miten satunnaista sen toimiminen on. Toivon mukaan kuitenkin pääsen nyt siis jatkamaan Solaniemen parissa.

Jotta päivitystauko ei venyisi liian pitkäksi ja koska taloesittelyt saavuttivat jonkinlaista suosiota, niin tässäpä olisi ensimmäinen: Oskari, Verna, Senja ja Olavi Routajärven koti. Kuvia on paljon, jotta kiinnostuneet varmasti saisivat tiedonhalunsa tyydytettyä, ja selityksiä samoin, jotta olisi helppo pysytellä mukana.

Tässä talo etupuolelta. Talon jalka on tehty kivestä, seinissä on valkoinen rappaus ja ikkunanpuitteet on maalattu mustiksi, mikä mielestäni tuo rytmiä talon ulkokuoreen. Huomattavaa on myös olohuoneeseen vievä suuri ikkuna (huone ei suinkaan ole oikeasti niin tyhjä, miltä se tuossa näyttää). Ulko-oven edusta on katettu lasilla.

Oskari halusi välttämättä rakennuttaa kiviaidan pihansa ympärille. (Me taidamme tietää asialle hieman oikeammat perustelut kuin mitä Verna sai.) Portti pitää ulkona niin kutsumattomat ihmis- kuin eläinvieraatkin. Etupihalle on jätetty tilaa autoille.

Tässä vielä talo takaapäin.

Etupiha, missä Senja on pyydystämässä perhosia, vaikka lupasi äidilleen haravoida maahan pudonneet lehdet. Vasemmalla olevat portaat vievät siis portille. Nuo kummalliset kaaret taloon vievän portaikon ylä- ja alapäässä kannattelevat valoja.

Tässä vielä etupihan ruokailuryhmä.

Ja tässä talo iltavalaistuksessaan.

Sitten itse huoneisiin. Sisälle astuttaessa saavutaan suoraan olohuoneeseen. Siitä oikealle on keittiö, minkä yläpuolella taas kylpyhuone. Sekä olo- että kylpyhuoneesta päästään lastenhuoneeseen, mikä on valmiina odottamassa pikku-Olavin kotiintuloa. Vasemmanpuolimmaisin on Vernan ja Oskarin makuuhuone. Makuu- ja olohuoneen välillä on siis aikaisemmin mainitsemani lasilla katettu kuisti.

Tässä vielä näkökulmaa yläviistosta.

Toisesta suunnasta myös.

Sitten lähikuva olohoneeseen. Oikealla alhaalla on televisionurkkaus, vasemmalla kirjahylly ja sohva, vasemmalla ylhäällä takka ja alhaalla yläkertaan vievät portaat.

Tässä vielä lukupaikka ja takka sekä olohuoneen lamput.

Senja esittelemässä televisionurkkausta. Tuo valkoinen ovi vie siis lastenhuoneeseen, vasemmalla olevat lasiset ulos.

Olohuoneesta vie suuri oviaukko keittiöön. Ruokailuryhmä on sijoitettu ikkunan alle vasempaan reunaan ja kaapistot oikeaan ylänurkkaan. Muuten hyvin harmaasävyistä huonetta piristää oranssi pörrömatto ja maljakkoryhmä nurkkakaappien välissä, sekä suuri muotoiltu ruukkupensas.

Verna testaamassa ruokapöydän toimivuutta. Jääkaapin vierestä pääsee siis olohuoneeseen (sanokaa muuten, jos väännän näitä liiankin rautalangasta).

Tässä kaapistot ja keittiön kodinkoneet. Palohälytin on sijoitettu epäsimimäisesti kattoon.

Ja tässä vielä viherkasvin nurkka, mistä pääsemmekin kylpyhuoneeseen.

Kylpyhuoneesta löytyy (yllättäen) suihku, kylpyamme, allas kaappeineen, suuri peili sekä vessanpönttö. Väritys noudattelee keittiön hillittyä linjaa.

(Kamala, kun näitä pieniä huoneita on vaikea kuvata...) Tässä taas toisenlaista näkökulmaa. Vasemmanpuoleinen ovi vie siis keittiöön, yläpuolinen lastenhuoneeseen.

Ja vielä huone ulkoseinän puolelta. Suuret ikkunat on peitetty valkoisilla puukaihtimilla.

Sitten pikku-Olaville varattuun huoneeseen. Tässä on vähän liikaa ovia lastenhuoneeksi, mutta paikka oli muuten niin sopiva vanhempien makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välissä. Oikeassa reunassa hoitopöytä, ylhäällä keskellä sänky, vasemmassa ylänurkassa lelulaatikko ja mahtimaitoa.

Näkymä kylpyhuoneen ovelta. Perältä on pääsy vanhempien huoneeseen ja vasemmalta olohuoneeseen. Senjan taaperoaikaiset lelut on jo kaivettu esille pikkuveljeä odottamaan.

Tässä vielä katsaus vastakkaisesta suunnasta. Oikeassa alanurkassa oleva möykky on potta.

Vernan ja Oskarin makuuhuone on sisustettu viileän turkoosilla, kesäisellä vihreällä ja ripauksella valkoista. Ylhäällä siis sänky (jota toinen nukkujista ei ole näköjään jaksanut sijata) ja yöpöydät, oikealla alhaalla työpöytä ja vasemmalla vaatekaappi.

Tässä vielä lähikatsaus nukkumisalkovista. Sängyssä Marimekon lakanat, joiden innoittamana Verna valitsi huoneen värityksen.

Näkymä ovelle päin.

Vielä työpöytä tietokoneineen, ja sitten onkin aika kurkistaa yläkertaan.

Oikealla alhaalla näkymä epäilyttävän tyhjännäköiseen olohuoneeseen, mistä pääsee lasiportaita pitkin porrastasanteelle, josta taas on pääsy Senjan huoneeseen ja pieneen yläaulaan. Oikealla ylhäällä on harrastehuone ja vasemmalla vessa.

Tässä vielä näkökulmaa yläviistosta. Oikealla katettu parveke, jonne on käynti aulasta.

Unohdin ottaa "ilma"kuvan harrastehuoneesta, mutta tästäkin näkyy melkein kaikki. Huoneesta löytyy siis kirjahylly, sohva, shakkipöytä ja piano.

Sama näkymä alemmasta kulmasta Vernalla höystettynä.

Ja vielä huoneen toinen laita, mistä siis löytyy piano ja pikkupöytä.

Yläkerran aula, joka on pöytää, muutamaa koristusta ja kasvia lukuunottamatta tyhjä.

Tässä vielä näkymä porrastasanteelle vievältä ovelta. Vasemmalla näkyy pilkahdus parvekkeesta, ovesta pääsee vessaan.

Parvekkeelta löytyy perinteisesti kaukoputki sekä pari lepotuolia.

Yläkerran WC:stä olikin jo kuva viimeisimmässä osassa, joten tässä vain kuva ylhäältä. Huoneessa on suihku, pönttö ja allas peileineen.

Senjan vaaleanpunaiseen huoneeseen pääsimme myös tutustumaan viime osassa. Tässä tyttö on juuri leikkimässä nukkekodillaan. Vasemmalla ylhäällä on kirjoituspöytä ja radio sekä lelulaatikko pöydän vieressä. Oikealla parvisänky, jonka alapuolelle on sijoitettu vaatelipasto ja tietokonepöytä.

Näkymä sängyltä.

Tuo tyttö hemmotellaan vielä ihan pilalle! Kuvassa Senjan tietokonenurkka.

Ja lopuksi vielä porrastasanne, mistä löytyy Senjan maalausteline ja pari kasvia, sekä hempeitä tauluja pehmentämässä liian kliinistä vaikutelmaa.

8 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Aivan tavattoman tyylikäs asunto! Parasta mielestäni on... hm... huoneiden onnistunut koko. Eivät ole liian isoja tyhjiä kolhoja halleja. Ja toinen silmäänpistävä positiivinen asia on värien harmonia. Kaunista sinivihreää ja harmaan sävyjä. Tyyliä ja hyvää makua =).

Anonyymi kirjoitti...

V-A-U!
Teetkö talot itse?

Marjuska kirjoitti...

Tarinassa olevat talot ovat Ernon kotia lukuunottamatta (siinä vaiheessa rakennuskiintiöni alkoi jo olla täysi) itse tekemiäni, samoin tietysti sisustukset. Nautin kovasti rakentamisesta ja sisustamisesta, ja yhden talon tekeminen viekin paljon aikaa, kun olen aika tarkka siitä, että värit ja tyylit sopisivat toisiinsa. En juuri koskaan saakaan taloa valmiiksi yhdellä tai usein kahdellakaan pelikerralla.

Tässä talossa kokeilin minulle uutta tyyliä ulkoasun suhteen, ja vaikka itse sanonkin, niin olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Tähän asti en ole oikein koskaan saanut tasakattoista taloa toimimaan (vaikka eihän tämäkään ihan täysin ole, jos nyt tarkkoja ollaan).

Mutta kiitos siis kehuista, mukava kuulla, ettei aikani ole mennyt hukkaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo alusta asti lueskellut tarinaasi, mutten ole kerennyt kommentoida. Tämä taloesittely oli aivan ihana, kuvia oli juuri sopivasti meikäläisen makuun. Kiinnostaisi tietää, mistä olet ladannut ihanat koivulakanat ja Senjan huoneen parvisängyn. :> En jaksanut käydä läpi muiden osien kommentteja, joten en tiedä onko kysymykseeni jo vastausta. :)

Marjuska kirjoitti...

Senjan sänky ja koivulakanat löytyvät molemmat Modista. Radolasta löytyy suora linkki ensimmäiseen, joten jos vaikka jaksaisit käydä katsomassa sieltä. Sänky on osa laajaa kokoelmaa, mutta siitä voi tietysti ladata vain haluamansa osat. Lakanat taas varmaankin löytyvät pistämällä Modissa hakusanaksi Marimekko.

Toivottavasti löydät noilla avuilla. Jos et kuitenkaan onnistu, niin vinkkaa ja käyn sitten laittamassa jossain vaiheessa suorat linkit, kunhan tämä kiire vähän helpottaa.

LC Darrey kirjoitti...

en tajunnu tota selitystä tosta kerrossängystä, joten voisitko ystävällisesti laittaa jonkun linkit tjn ? aivan ihana tarina ja osaat todella hyvin sisustaa! katon vaa silmät pyöreinä, wwou!

Marjuska kirjoitti...

Tässäpä siis suora linkki siihen settiin, mihin Senjan sänky kuuluu: http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=76172.
Uusi osa on muuten ollut tässä muutaman päivän tekeillä, joten lähiaikoina pitäisi olla päivitys luvassa.

LC Darrey kirjoitti...

mistä tuo senjan kerrossängyn valkonen recolour on ? :DD en löydä modesta mistänn.. ://